Sausio 16 d., antradienį, Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi  Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (toliau – Klaipėdos PGV) viršininkas Vidas Kerševičius ir jo pavaduotojas Mindaugas Lapas. Vizito metu jie susitiko su Šilalės rajono savivaldybės meru Tadu Bartkumi, vicemerais Jolanta Skrodeniene ir Ignu Gužauskiu, Administracijos direktoriumi Andriu Jančausku, Savivaldybės administracijos patarėju (parengties pareigūnu) Mindaugu Mikutavičiumi ir Šilalės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininku (toliau – Šilalės PGT) Vaidotu Kėbla, su kuriais aptarė Šilalės rajono gaisrų statistiką, vykdomas prevencines programas ir kitus aktualius klausimus.

Pokalbio metu daug dėmesio skirta gaisrų temai. Pasidžiaugta, jog Šilalės rajone pernai gaisruose nežuvo nei vienas asmuo, du gyventojai buvo išgelbėti. Diskutuota, jog svarbu gyventojus šviesti gaisrų prevencijos tema, kalbėta apie dūmų detektorių svarbą namuose, dujų balionų butuose ir namuose keliamus pavojus tiek turtui, tiek asmens sveikatai ar gyvybei. Klaipėdos PGV atstovai informavo, jog šiemet didelis dėmesys bus skiriamas evakuacijos pratyboms švietimo įstaigose, kitoms prevencinėms veikloms.

Šilalės PGT viršininkas pasidžiaugė ne tik tuo, kad pernai pavyko išvengti gaisrų aukų, bet ir sklandžiu ir geranorišku bendradarbiavimu su Savivaldybės priešgaisrine tarnyba. Kartu jie dalyvauja įvairiose prevencinėse programose, padeda gesinant gaisrus ir atliekant kitus svarbius darbus.

Šiemet Šilalės PGT minės savo gyvavimo šimtmetį. Susitikimo metu aptartas ir šis klausimas. Kalbėta apie gegužės mėnesį planuojamą minėjimą, savivaldybės prisidėjimą ir indėlį prie šios ugniagesiams svarbios šventės. Susitikimo metu taip pat aptarti ir kiti aktualūs bendradarbiavimo klausimai.

Šilalės rajono savivaldybės administracija