2024 m. sausio 12 d. 8.00 val. Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietė visas Lietuvos švietimo įstaigas, valstybės institucijas, įstaigas ir organizacijas bei visus geros valios žmones prisiminti 1991 m. sausį iškovotą pilietinę pergalę prieš agresorių ir prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Pergalės šviesa“.

Kartu su visa Lietuva prie šios iniciatyvos prisijungė ir Šilalės rajono savivaldybė.

Iniciatyvos simbolis – žvakė, simbolizuojanti šviesą, teisingumą, atmintį ir laisvės ginėjų laužus.

1991 m. sausį vienybės ir laisvės siekio vedini Lietuvos piliečiai pasiekė istorinę pergalę. Tauta atsilaikė prieš sovietinių okupantų ir vietinių kolaborantų agresiją bei bandymą karine jėga įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos valstybės Nepriklausomybę.

1991 m. Lietuvos piliečių pergalė prieš agresorių yra iškiliausias įvykis mūsų šalies naujausių laikų istorijoje – tai buvo esminis lūžio taškas nepriklausomybės atkūrimo ir įtvirtinimo kelyje, nulėmęs ne tik mūsų šalies ateitį, bet ir esminius tarptautinius geopolitinius procesus. Tomis dienomis iš esmės sprendėsi visos sovietinės imperijos pavergtų tautų ir valstybių likimai bei Europos ateitis. Galime didžiuotis šia pergale.

Sausio 13 d. 18 val. Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje vyks mišios, Laisvės gynėjų dienai paminėti. Po mišių – sakralinės muzikos valanda su Liudu Mikalausku ir Audrone Juozauskaite.

 

 

Mero patarėja Inesa Kozlovienė