Vakar Struikų k. iškilmingai atidaryti Šilalės bendruomeniniai vaikų globos namai. Tai reikšmingas įvykis Šilalės rajono savivaldybės socialinių paslaugų plėtros ir pertvarkos istorijoje.

Šių namų atidarymo šventėje dalyvavo rajono valdžios atstovai – meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė, vicemeras Ignas Gužauskis, administracijos direktorius Andrius Jančauskas. Svečių gretas taip pat papildė Turto ir socialinės paramos skyriaus vedėja Reimunda Kibelienė, Šilalės rajono socialinių paslaugų namų direktorius Gediminas Raudonius ir jo pavaduotojos Loreta Bujienė ir Edita Kerutienė, Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Komskienė ir kiti garbūs svečiai.

Simbolinę atidarymo progos juostelę perkirpo meras T. Bartkus, Šilalės rajono socialinių paslaugų namų direktorius G. Raudonius, Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Komskienė, Naminukas, kuris gyvena namo palėpėje, ir Šilalės dekanato dekanas Saulius Katkus, kuris Bendruomeninius vaikų globos namus taip pat palaimino ir pašventino.

„Noriu nuoširdžiai pasidžiaugti ir padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šių namų įkūrimo. Viliuosi, kad čia vaikai turės galimybę pajausti, ką reiškia šeimos šiluma, jos artumas ir meilė. Puoselėkite savo naujuosius namus, saugokite juos, gerbkite vienas kitą ir būkite draugiškais vieni kitiems“, – sveikindamas vaikus linkėjo meras.

Naujiems namų šeimininkams šventės svečiai linkėjo geros kloties, dvasinės ramybės, jaukumo, darnos, šilumos ir naujuose vyraujančios draugystės. Taip pat linkėta naujų draugų, kurių draugystė džiugintų vaikų širdis bei sėkmės moksluose. Šventinę nuotaiką kūrė Naminukas, kuris vaikams paaiškino, kad gyvena name ir stebi vaikus iš palėpės.

Bendruomeniniuose vaikų globos namuose  apsigyveno aštuoni be tėvų globos likę nepilnamečiai, kuriais pagal slenkantį darbo grafiką rūpinsis dvi socialinės ir keturios individualios priežiūros darbuotojos. Vaikams sukurta gyvenimui šeimoje artima aplinka – jie turi savo kambarius, kuriuose gyvena po du. Siekdami artimesnio bendravimo pokalbiui jie gali susirinkti į svetainę ir valgomojo zoną. Virtuvėje gali naudotis reikiama buitine įranga ir pagal savo amžių bei galimybes patys gaminti maistą.

Šilalės rajono savivaldybė įgyvendina projektą „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Šilalės rajono savivaldybėje“. Tikimės, kad šie nauji namai be tėvų globos likusiems vaikams taps šiltu prieglobsčiu ir saugumo uostu jiems augti bei tobulėti.

 

Mero patarėja Sandra Jokubauskė