B. Mikutavičienė gimė ir augo Raseinių r., Dobraičių k. Jubiliatės gyvenimas nebuvo lengvas. Savo gyvenimą susiejo su Tautos istorija. Pirmieji gyvenimo metai nepriklausomoje Lietuvoje, pirmoji rusų okupacija, vokiečių okupacija ir antroji rusų okupacija ir dabar kelios dešimtys nepriklausomoje Lietuvoje. Per šį sudėtingą laikotarpį teko susidurti su dideliais sunkumais: nepritekliu, karo baime, namų praradimu ir t.t.

Prieš beveik penkiasdešimt metų su a. a. vyru Teofiliu pasistatę namą pradėjo gyventi Kaltinėnų miestelyje. Jubiliatė dirbo Kaltinėnų vidurinės mokyklos direktorės pavaduotoja, turi įgijusi lietuvių kalbos mokytojos specialybę.

Su a. a. vyru užaugino dvi dukras ir sūnų. Jubiliatei didelį džiaugsmą teikia keturi anūkai ir pirmus metus skaičiuojantis proanūkis.

Birutės namuose – angeliukų kolekcija. Jubiliatė teigė, kad nė viena angeliuko statulėlė nėra pirkta. Visos jos buvo dovanotos. Savo kasdienybę moteris leidžia piešdama. Ant kambario sienos kabo nuostabūs juodai balti piešiniai, piešti pačios Birutės.

„Bėgant metams gyvenimo knygoje daugėja patirtimi išrašytų puslapių. Apkabinkite mintimis savo gražiausius gyvenimo metus ir su jauduliu širdy pasitikite naujus“ – sveikinime rašė meras.

Sveikatos ir stiprybės jubiliatei!

Mero patarėja

Sandra Jokubauskė