Artėjant didžiausioms metų šventėms, gruodžio 14 dieną į Šilalės kultūros centrą gausų žmonių būrį sukvietė Šilalės rajono mero padėkos vakaras „Už nuopelnus Šilalės kraštui“, kurio metu nusipelniusiems žmonėms įteikta 10 rankų darbo gilių, kurias kūrė šilališkis Andrius Zaikauskas.
Pasidžiaugti kraštiečių pasiekimais ir pasiklausyti nuostabaus Martyno Kavaliausko ir Šiaulių bigbendo koncerto rinkosi nominantai, jų artimieji, svečiai, savivaldybės tarybos nariai, administracijos vadovai, seniūnai, bendruomenių pirmininkai, įstaigų vadovai ir kt.

Renginio vedėjas Algirdas Šaulys į sceną pakvietė Šilalės rajono savivaldybės merą Tadą Bartkų, kuris šventinį vakarą pradėjo padėkos žodžiais visiems, kurie savo nuoširdžiu darbu prisideda prie Šilalės krašto puoselėjimo ir gražinimo. Dėkojo nominantams už atkaklų darbą, ryžtą, nuoširdumą garsinant Šilalės kraštą ne tik rajone ar Lietuvoje, bet ir užsienyje. Meras  visiems susirinkusiems linkėjo gražių artėjančių švenčių, gausaus stalo ir dosnaus Kalėdų senelio.

Dekanas Saulius Katkus sakė, kad dėkingumas yra tai, kas subtiliai priverčia mus kažką daryti geriau, atiduoti dalį savo širdies Šilalei. Priminė, kad dėkingumas – puiki savybė. Artėjančioms metų šventėms jis prideda geros, tikros sodrios spalvos. Dėkojo Dievui už nominantus, kurie nuoširdžiai atiduoda savo meilę ir širdį vardan Šilalės krašto.

Nuoširdžiai sveikiname nominantus: choreografę, šokio studijos „Salto“ įkūrėją Aušrą Danisevičienę; slaugytoją Eleną Eglynienę; smiginio klubo „Draugužiai“ įkūrėją Edgarą Grikšą; instrumentalistą, renginių vedėją Alvydą Juodviršį; istorijos mokytoją Nomedą Kasmauskaitę; laukuviškę Birutę Kraftienę; metodininkę Indrę Lukoševičienę; socialinę darbuotoją Dženetą Lukošienę; Pajūrio bendruomenės pirmininkę Ingridą Syminaitę-Paulauskienę; Petkevičiaus ūkio administratorę, siuvėją, poezijos knygų autorę Dalią Petkevičienę.

Nuoširdžiausią ačiū už pagalbą organizuojant renginį tariame Šilalės kultūros centro darbuotojams, Šilalės meno mokyklos mokytojoms, papuošusioms sceną nuostabiomis dekoracijomis, ir visiems, kurie nuoširdžiu darbu rūpinosi, kad šventėje būtų gera ir jauku.

Nuotraukos Ievos Tvaronavičiūtės

Mero patarėja Sandra Jokubauskė