Šių metų lapkričio 11 dieną Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus sukvietė Šilalės rajono ir miesto gyventojus į krokų sodinukų sodinimo talką Orvydų parke. Pagrindinė šios talkos misija – papuošti naują Šilalės miesto parką krokais, kurie suteiktų jam daugiau spalvų ateinantį pavasarį.

Šeštadienį vykusiame renginyje dalyvavo savivaldybės, seniūnijų, įstaigų darbuotojai, visuomeninių organizacijų nariai, moksleiviai bei kiti rajono ir miesto gyventojai. Per dvi valandas buvo pasodinta 30 000 vienetų krokų sodinukų. Nors pranašaujamas oras nedžiugino, tačiau talkos dieną jis buvo puikus, o dar puikesnis – gausiai susirinkusių žmonių būrys, kuris prisidėjo prie idėjos įgyvendinimo.

Orvydų parko gražinimas parodė, kad rajono gyventojai ryžtingai ir noriai prisideda prie to, jog parkas taptų patrauklesnis tiek jiems patiems, tiek miesto svečiams. Todėl viliamės, kad kitais metais pavyks pasodinti dar daugiau daugiamečių gėlių mieste, kurios džiugins ne tik rajono gyventojus, bet ir į mūsų miestą atvykusius svečius.

Kiekvienas pavasarį sužydėjęs krokų svogūnėlis bus tarsi priminimas apie lapkričio 11 dieną vykusią talką ir darbingai nusiteikusius krašto žmones.

Lauksime pavasario ir žydinčių mūsų pievelių Orvydų parke!

 

Mero patarėja

Sandra Jokubauskė