Šilalės muziejaus krašto ištakos prasidėjo dar 1962 m., kai buvo įsteigtas Lietuvos  kraštotyros draugijos Šilalės skyrius. Po daugiau nei 30 metų, 1994 metais muziejus įgavo Šilalės krašto muziejaus statusą. Ilgą laiką gyvavęs muziejaus pavadinimas, 2006 m. pakeistas į Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus pavadinimą.

Atsižvelgiant į Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus iniciatyvą grįžti prie pradinio Šilalės krašto muziejaus pavadinimo ir siekiant išsiaiškinti didesnės visuomenės dalies nuomonę, Šilalės rajono savivaldybės administracija skelbia gyventojų apklausą dėl muziejaus pavadinimo keitimo.

Muziejus savo inicijuotam Šilalės rajono savivaldybės tarybai rašte teigia: „Šilalės krašto“ sąvoka yra žymiai platesnė už bet kokius personalinius akcentus. Ji apima visus įmanomus elementus, šilališkių saitus su savo žeme, kraštu, taip pat ir visus sąveikaujančius ryšius su kaimyniniais regionais, jų bendruomenėmis, sugyvenimo tradicijomis. Šilalės krašto muziejaus struktūrą sudarys žymiosioms krašto asmenybėms: Vladui Statkevičiui, Dionizui Poškai, Kazimierui Jauniui, Daliai Grinkevičiūtei skirti filialai bei ekspozicijos.

O Jūs ar pritariate, kad Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejui būtų suteiktas „Šilalės krašto muziejaus“ pavadinimas?

Apklausa yra ANONIMINĖ, todėl nereikia nurodyti vardo ir pavardės.

Apklausa vykdoma iki 2023-11-30, 23:59 val.

Prašome atsakyti, pažymint tinkamą variantą.

Apklausą rasite paspaudę čia