Vietos savivaldos dienos proga š. m. spalio 10 d. Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi Šilalės Simono Gaudėšiaus, Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijų ir Šilalės Atviro jaunimo centro lankytojai, savanoriai. Atvykusius mokinius pasitiko ir sveikinimo žodžius tarė Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė, Šilalės rajono savivaldybės vicemeras Ignas Gužauskis ir Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Andrius Jančauskas.

Savivaldybės posėdžių salėje susirinkę mokiniai turėjo atsakyti į užduodamus klausimus, susijusius su politika. Vaizdo įrašo pagalba susirinkusiems mokiniams klausimus uždavė Savivaldybės meras, vicemerai, administracijos direktorius, mero patarėjos, Savivaldybės tarybos nariai, Jaunimo reikalų tarybos nariai, jaunimo politikos ambasadorės, jaunimo darbuotoja ir jaunimo reikalų koordinatorė. Susirinkusiems mokiniams buvo įteiktos vadovų atminimo dovanos.

Išsiskirstę į skirtingus skyrius ir kabinetus, jaunuoliai kalbėjosi su skyrių vedėjais ir administracijos darbuotojais apie jų kasdieniame darbe pasitaikančius iššūkius. Mokiniai vieningai pritarė, kad kiekvieno savivaldybės darbuotojo atliekamas darbas yra savaip reikšmingas, prasmingas ir įdomus, taip pat reikalauja atitinkamų įgūdžių ir žinių. Jaunuoliai džiaugėsi sužinoję, kad visuomet yra galimybė savivaldybėje atlikti praktiką, savanoriauti pagal Jaunimo savanoriškos tarnybos programą ir taip giliau pažinti savivaldybės administracijos darbo specifiką.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija