Spalio 2 ir 3 dienomis  Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi Konradas Bastianas, kuriam 2022 metais suteiktas Šilalės garbės piliečio vardas už bendradarbiavimą ir humanitarinę pagalbą Šilalės rajono gydymo, globos, religinėms įstaigoms ir organizacijoms. Garbės pilietį lydėjo jo dukra Ursula Bastian.

Pirmo susitikimo metu svečias susipažino su Šilalės rajono savivaldybės meru Tadu Bartkumi, vicemeru Ignu Gužauskiu, Administracijos direktoriumi Andriu Jančausku bei mero patarėjomis Inesa Kozloviene ir Sandra Jokubauske. Svečią atlydėjo Šilalės rajono ligoninės direktorius Osvaldas Šarmavičius. Vizito metu K. Bastianas dalinosi prisiminimais apie vizitų metu praleistą laiką Šilalėje, apsikeista atminimo dovanomis.

Spalio 3 dieną K. Bastiano iniciatyva surengtas susitikimas, į kurį pakviesti Carito, Kvėdarnos parapijos senelių globos namų, Pajūrio paramos šeimai padalinio, sporto klubo, Šilalės krašto neįgaliųjų sąjungos, Šilalės rajono ligoninės bei Šilalės evangelikų liuteronų parapijos atstovai.

Susitikimo metu svečias domėjosi įstaigų veikla, atstovams įteikė atminimo dovanas bei simbolinę paramą jų veiklai. Simbolinė dovana – knyga – įteikta ir savivaldybės merui T. Bartkui.

Meras dėkojo garbės piliečiui už ilgametę draugystę, už Šilalės miestui skirtą nuoširdų dėmesį bei pakvietė kitais metais dalyvauti Šilalės miesto šventėje. Šilalės rajono ligoninės atstovė Jolanta Milišiūnienė žavėjosi, kad svečias puikios sveikatos, o jo energijos gali pavydėti kiekvienas.

Susitikimo pabaigoje Konradas Bastianas džiaugėsi jam suteiktu Šilalės garbės piliečio vardu. Jis teigė, kad jo širdis pasidalinusi į dvi dalis. Viena jos dalis priklauso Vokietijai ir jo miestui, o kita mažam Lietuvos miesteliui – Šilalei, kurioje jam taip gera lankytis.

Šilalės rajono savivaldybės administracija