Informuojame, kad š. m. spalio 19 d. žemės ūkio ministro įsakymais buvo patvirtinti paramos paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos (KPP) priemones ir paraiškų pagal Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginio plano (SP) intervencines priemones priėmimo 2024 metais tvarkaraščiai.
Kitais metais, kaip numatyta KPP paraiškų priėmimo tvarkaraštyje, paramos paraiškas bus kviečiama teikti dėl paramos smulkiems ūkiams, taip pat miškininkystės sektoriui, trumpoms tiekimo grandinėms vystyti, gyvūnų draudimo įmokoms kompensuoti bei pajamoms stabilizuoti iš rizikos fondų.
Nustatytas ir paraiškų pagal priemonę „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas (finansinės priemonės, tęstinis kvietimas tik paskoloms)“ teikimo laikotarpis – šios paraiškos, kurias Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) numatyta pradėti priimti nuo š. m. lapkričio 6 d., bus priimamos iki 2024 m. kovo 29 d.
Kaip numatyta SP paraiškų priėmimo 2024 m. tvarkaraštyje, paraiškos bus priimamos pagal populiariausias paramos priemones: numatyti 4 kvietimai teikti paraiškas investicijoms į žemės ūkio valdas, 2 kvietimai jauniesiems bei 2 – smulkiesiems ūkininkams (labai smulkių ir smulkių ir vidutinių ūkių valdytojams). Kreiptis dėl paramos taip pat bus kviečiami miškininkystės, bitininkystės sektorių atstovai, mokymo įstaigos, Lietuvos kaimo tinklo nariai ir kt. Jau nuo sausio 2 d. numatoma priimti paraiškas dėl konsultavimo  paslaugų kompensavimo.
Su paramos paraiškų pagal KPP priemones 2024 metais tvarkaraščiu galima susipažinti čia.
Su paramos paraiškų pagal SP priemones 2024 metais tvarkaraščiu galima susipažinti čia.
Paraiškų tvarkaraščius NMA svetainėje rasite čia.