Viešoji įstaiga Šilalės rajono ligoninė įsigijo naują greitosios pagalbos automobilį „Volkswagen Crafter“. Automobilio kaina 88 330 Eur, iš kurių 60 000 Eur skyrė Šilalės rajono savivaldybė. Likusi suma yra ligoninės uždirbtos lėšos.

Automobilio pirkimo konkursą laimėjo UAB „Commercial transport servise“, kuri specializuojasi bazinės komplektacijos automobilių pritaikymu GMP automobilių paskirčiai.

Įsigytas automobilis yra A klasės ir jis skirtas ligoninės pacientų pervežimui į kitas gydymo įstaigas. Automobilio pacientų skyriuje numatytos vietos įvairios medicinos įrangos padėjimui ar pritvirtinimui, spintelės medikamentams ir vienkartinėms medicinos priemonėms. Pacientų skyriuje sukomplektuoti šiuolaikiški saugūs pagrindiniai neštuvai ant ratų, skirti pacientų pervežimui iš vienos vietos į kitą.

Nuo 2008 m. ligoninė turėjo GMP automobilį „Volkswagen Transporter“, kuris buvo gautas iš Sveikatos apsaugos ministerijos pagal panaudą. Šiuo metu automobilio rida yra 354 000 km. Automobilis fiziškai susidėvėjęs – reikia kapitalinio variklio ir  viso kėbulo remonto.

 

Šilalės rajono ligoninės informacija