Tauragės regiono gyventojai ir svečiai jau nuo spalio 1 dienos viešajame transporte skenuos Žaliąją kortelę. Šis patogus ir inovatyvus būdas leis patogiau neribotai keliauti vietinio (miesto ir priemiesčio) susisiekimo maršrutais Tauragės, Jurbarko, Šilalės rajonuose ir Pagėgių savivaldybėje.

Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus tikisi, kad modernus sprendimas suvienyti Tauragės regiono viešojo transporto sistemą elektroniniu bilietu sudarys daugiau galimybių Šilalės krašto žmonėms patogiau ir daugiau keliauti po visą apskritį.

Viešosios įstaigos „Žaliasis regionas“ direktorė apžvelgia dabartinę el. bilietų pardavimų statistiką:

„Gyventojai jau ruošiasi naujovėms, elektroninio bilieto pardavimai prasidėjo tik rugsėjo 11 dieną, bet daugiau nei 1000 viešojo transporto keleivių jau spėjo įsigyti personalizuotą elektroninio bilieto kortelę.“

Viešosios įstaigos „Žaliasis regionas“ direktorė rekomenduoja iš anksto pasirūpinti ir įsigyti el. bilietą. Tai galima padaryti Tauragės, Jurbarko, Šilalės autobusų stotyse, viešųjų bibliotekų filialuose ir Pagėgių savivaldybės seniūnijose. Norint rinktis aplinkai draugiškesnį būdą, galima naudotis mobiliąja aplikacija „Skenuok ir važiuok“ savarankiškai įsigyjant el. bilietą arba susieti jau turimą kortelę su programėle.

Pradėdami kelionę viešuoju transportu pirmiausia turite aktyvuoti el. bilietą, tai galite padaryti dviem būdais: pirmas – su programėle „Skenuok ir važiuok“ nuskenuoti pasirinktinai  autobuso išorėje ar viduje esantį QR kodą,  antras – pridėti kortelę prie komposterio ir laukti patvirtinančio garsinio signalo. Nespėję įsigyti terminuoto bilieto,  įlipę į autobusą galės iš vairuotojo įsigyti vienkartinį bilietą, kuris galios tik iki kelionės pabaigos.

Visiems el. bilietams jau pritaikyta 80 proc. lengvata, nepriklausomai nuo socialinės grupės. Išimtis taikoma Tauragės regiono mokiniams, jie viešuoju transportu keliaus nemokamai (taikoma 100 proc. lengvata). Jurbarko, Šilalės, Pagėgių mokiniams bus išduotos el. bilieto kortelės, kurias galės atsiimti ugdymo įstaigose. Tauragės mokiniai viešuoju transportu keliaus su el. mokinio pažymėjimu, į kurį bus integruotas el. bilietas. Įgyvendinant savivaldybių tarybų priimtus sprendimus, vaikai iki 7 metų viešuoju transportu vežami nemokamai.

Šiuo metu įsigytas terminuotas metinis bilietas galios iki 2024 metų gruodžio 31 dienos.

Šilalės rajono savivaldybės administracija