Rugsėjo 22 d. minima Tarptautinė diena be automobilio.  Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto įtaką aplinkai ir žmonių sveikatai, patiems prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo pasirenkant kitokią judėjimo alternatyvą.

Pirmą kartą, 1998 m., akcija „Mieste – be savo automobilio“ surengta Prancūzijoje. Tokia akcija 2000 m. jau surengta 760-yje Europos miestų. 2001 m. gruodžio 8 d. Berlyno Aplinkosaugos akademijoje buvo įvertinti pirmųjų akcijų ,,Mieste – be savo automobilio“ rezultatai ir pasirašyta visų šalių, dalyvaujančių šioje akcijoje, aplinkos ministrų deklaracija. Tarp šių šalių yra ir Lietuva. Nuo tada rugsėjo 22-oji paskelbta Tarptautine diena be automobilio.

Mieli Šilalės rajono savivaldybės gyventojai, kviečiame Jus prisijungti ir paskatinti kitus prisidėti prie šios gražios akcijos ir išsiversti be automobilio nors vieną dieną. Pabandykite ieškoti kitokių susisiekimo priemonių – eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu ar kitomis gamtai draugiškomis judėjimo priemonėmis.

Šilalės rajono savivaldybė