Liepos 31 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Vilniuje susitiko su AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – LAKD) vadovais ir aptarė Šilalės krašto gyventojams aktualius klausimus, susijusius su rajono keliais.

Savivaldybės vadovas domėjosi situacija dėl Šilalėje esančios Kvėdarnos gatvės projekto įgyvendinimo terminų. Pagal LAKD sutarytą darbų eiliškumo sąrašą, ši gatvė yra 59 vietoje, o dar šiais metais darbai bus vykdomi tik objektuose, esančiuose iki 42 vietos. Vis tik LAKD atstovai patikino, jog Kvėdarnos gatvės projektavimo nesklandumai įveikti, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl finansavimo ir tikėtina, jog šios gatvės tvarkymo darbai gali prasidėti jau kitais metais.

Dar vienas aktualus klausimas aptartas susitikimo metu, tai dviračių takų Šilalės aplinkkelyje nuo Šilų kaimo iki degalinės, esančios prie žiedo link Pajūrio ir Kvėdarnos miestelių (3 km) įrengimas. 2024 metais numatomas šio tako techninio projekto parengimo darbų pirkimas. Planuojam, jog darbai turėtų būti atlikti 2025 m.

Meras T. Bartkus kartu su LAKD vadovais taip pat aptarė galimybes atlikti Šilalės miesto Nepriklausomybės, J. Basanavičiaus ir Dariaus ir Girėno gatvių asfalto paprastojo remonto darbus, tačiau svarbu, jog  savivaldybė spręstų klausimą dėl lietaus nuotekų susidarymo šiose gatvėse.

Dar vienas aktualus klausimas, kurį pastaruoju metu gyventojai kelia, tai Šilalėje susidariusios įdubos prie tilto per Ašučio upelį. Šią problemą LAKD atstovai įsipareigojo išspręsti greitai ir sutvarkyti susidariusias įdubas.

Aptartas ir klausimas dėl nuovažų įrengimo Grimzdų kaimo Liepos gatvėje, Kontautėlių kaime ir Kaltinėnų seniūnijoje esančioje Kalno gatvėje. Pirmąsias dvi nuovažas planuojama sutvarkyti dar šiais metais, trečiąją, esančią Kaltinėnuose, dėl reikalingų sprendinių pakeitimų, planuojama sutvarkyti per kitus metus.

Meras T. Bartkus taip pat domėjosi  žvyrkelių asfaltavimo perspektyvomis keliuose Teneniai–Pajūralis, Žadeikiai–Laukuva, Naujasis Obelynas–Varsėdžiai, Palaivis–Visdžiaugai. LAKD atstovai informavo, jog šiuo metu rengiama nauja 2024–2028 metų žvyrkelių asfaltavimo programa ir rudenį savivaldybė bus kviečiama pateikti 5 prioritetinius žvyrkelių ruožus, bendrai iki 20 km, kurių asfaltavimo darbai galėtų būti pradėti 2025 m.

Susitikimo metu kalbėta ir apie Kvėdarnos miestelio Taikos gatvės pėsčiųjų tako remonto darbus. Deja, tarp visos Lietuvos pėsčiųjų takų ruožų ši atkarpa yra 2726 vietoje iš kiek daugiau nei 2800, todėl remonto darbų joje būtų galima tikėtis po 10 ar daugiau metų. Siekiant sutvarkyti šią gatvę ankščiau, bus ieškoma kitų sprendimo būdų.

Šilalės rajono savivaldybės administracija