Liepos 17 d. Paršežerio stovyklavietėje atidaryta jau devintus metus vykstanti tradicinė etnokultūrinė stovykla „Etnokultūros kūrybinės dirbtuvės“. Į stovyklą kviečiami ne tik etnine kultūra besidomintys vaikai ir jaunuoliai iš Tauragės apskrities Žemaitijos regiono, bet ir iš visos Lietuvos ir net užsienio lietuvių bendruomenių. Šiemet stovykloje dalyvauja ir vaikai iš Ukrainos. Puikiai nusiteikusius jaunuolius ir stovyklos vadovus sveikino Šilalės rajono savivaldybės vicemerė Jolanta Skrodenienė, linkėdama turiningo laiko, naujų žinių ir pažinčių. Sveikinimo žodžius taip pat tarė Šilalės kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė ir Seimo narys Jonas Gudauskas.

Stovyklos organizatoriai kasmet pakeičia temą ir koreguoja formatą, atsižvelgdami į Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtus metus. Šiemet seimas paskelbė žirgo metus, todėl tiek stovyklos atidarymas, tiek tema ir veiklos susiję su tuo. Penkias dienas truksiančios stovyklos metu stovyklautojų laukia tradicinių amatų ir etnomuzikavimo mokymai, Žemaičių kulinarinio paveldo pristatymas, mankštos ir tradiciniai šokiai, tokių senųjų amatų kaip kalvystė ir bitininkystė pristatymas ir daugybė kitų veiklų, edukacijų bei užsiėmimų.

Liepos 20 d. vyks stovyklos dalyvių koncertas-paroda, į kurią atvyksta stovyklautojų artimieji, draugai, pažįstami bei žiūrovai iš Šilalės rajono.

Šilalės rajono savivaldybės administracija