Birželio 29-30 d. Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro atviro jaunimo centro jaunimo darbuotoja Orinta Merkelienė ir Šilalės rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Vaida Janulevičienė dalyvavo Tarptautinėje konferencija „The Rhythm of youth“ (liet. Jaunimo ritmas) Klaipėdoje.

 Konferencijos tikslas dalintis geraisiais pavyzdžiais visapusiškai įkvepiant  auditoriją kurti naujas vizijas ir požiūrį į darbą su jaunimu.

 Pirmąją dieną buvo pristatyta darbo su jaunimu praktika ir jaunimo politikos įgyvendinimas vietos, nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu. Konferencijoje vyko plenarinė diskusija apie jaunimo dalyvavimo stiprinimą dirbtinio intelekto laikais, pilietinio dalyvavimo erdves, teminės darbo grupės apie skirtingas jaunimo dalyvavimo formas, neįgaliųjų integraciją bei psichologinę sveikatą. Siekiant didinti jaunimo darbuotojų kompetencijas buvo pristatyta vieno langelio principu veikiančių jaunimo centrų koncepcija. Konferencijoje savo patirtį pristatė svečiai iš Lenkijos, Belgijos, Ukrainos ir Europos jaunimo forumo. Antrosios dienos metu Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje vyko Nacionalinis jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos visuotinis susirinkimas ir pažintinis vizitas Klaipėdos miesto karalienės Luizės atvirame jaunimo centre.

Informacija ir nuotraukos Šilalės rajono savivaldybės administracijos