Liepos 26 d. Šilalės krašte lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Susitikimuose dalyvavo ir aktualius rajonui klausimus su garbingais svečiais aptarė Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus ir vicemerė Jolanta Skrodenienė.

Vizitas prasidėjo nuo apsilankymo Pajūrio miestelyje įsikūrusio Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono. Prezidentas G. Nausėda ir meras T. Bartkus batalione bendravo su jame veikiančios tarptautinės sukarintos stovyklos „Žalgiris 2023“ dalyviais, aplankė jų pratybų vietas, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnaziją. Stovykloje šiuo metu mokosi 150 jaunuolių nuo 16 iki 18 metų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Lenkijos bei Ukrainos. Tai LŠS jaunieji šauliai, išlaikę aukščiausias III ir IV rengimo pakopas, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus auklėtiniai ir jaunuoliai iš giminingų organizacijų užsienyje. Kol susitikimo metu buvo pristatoma Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ vystymo ir plėtros situacija ir apžiūrimas viešojo ir privataus sektorių partnerystės būdu vystomas naujo karinio dalinio statybos projektas, pirmoji ponia D. Nausėdienė vyko į Žadeikius, kur susitiko su senjorų dienos centro „Šventai“ vadovais, savanoriais, centrą lankančiais senjorais, Žadeikių seniūnijos darbuotojais ir vicemere J. Skrodeniene.

Toks centras – pirmasis Šilalės rajono savivaldybėje. Įstaiga teikia vietos senjorams sociokultūrines paslaugas: rūpinamasi jų užimtumu ir laisvalaikiu, siekiant išvengti vienišumo, socialinių problemų, mažinant socialinę atskirtį, aktyvinant bendruomenę. Pirmoji ponia pasidžiaugė dienos centro „Šventai“ bendruomenės entuziazmu ir aktyvumu, taip pat ir tuo, kad ji dalyvauja Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotame pilietinių iniciatyvų projekte „Lietuvos galia“, kuris jau subūrė daugiau kaip 300 autentiškų bendruomeninių iniciatyvų iš visų Lietuvos regionų.

Parengta pagal Lietuvos Respublikos Prezidento komunikacijos grupės informaciją