Liepos 27 d., pasibaigus 5-ajam Šilalės rajono savivaldybės tarybos posėdžiui, Tarybos nariai, Šilalės rajono savivaldybės vadovai ir specialistai vyko apžiūrėti kaip Laukuvos seniūnijoje vykdomi tam tikri objektai.

Pirmiausia apžiūrėtos Laukuvoje tvarkomas ugniagesių gelbėtojų patalpos. Iš savivaldybės biudžeto šioms patalpoms įrengti buvo skirta 40 tūkst. Eur, už kuriuos atliktas garažo ir budėjimo patalpų remontas, įrengti sanitariniai mazgai, šildymo ir elektros sistema, praplatintas įvažiavimas į garažą, įrengti elektriniai pakeliami garažo vartai, bus atliekami kiti darbai.

Taip pat apžiūrėti Laukuvos seniūnijoje, Vabalų kaimo, Paršežerio g. atliekami šios gatvės atkarpos kapitalinio remonto darbai. Darbus atlieka UAB „Diržė“. Sutarties termino pabaiga – 2024 m. rugsėjo mėnuo, tačiau rangovas pagrindinius, taip pat ir asfaltavimo, darbus planuoja atlikti iki šių metų rugsėjo mėnesio. Kapitalinio remonto darbų vertė 362 tūkst. Eur, iš kurių 342 tūkst. Eur bus finansuota iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Įgyvendinus kapitalinio remonto darbus, bus įrengta 760 m ilgio, 4,5 m pločio asfaltuota važiuojamoji dalis, sutvarkyti kelkraščiai ir įvažiavimai į gyventojų kiemus, įrengti grioviai ir pralaidos paviršiniam lietaus vandeniui surinkti.

Vėliau apžiūrėta kaip vykdomi kapitalinio remonto statybos rangos darbai Dalios Grinkevičiūtės name-muziejuje. Darbus čia atlieka UAB „Kvėdarsta“. Bendra numatoma darbų suma 340 395 Eur. Projekto įgyvendinimui 260 tūkst. Eur skyrė Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, Šilalės rajono savivaldybės administracija – 128 tūkst. Eur, įskaitant techninio projekto parengimo, jo ekspertizės, projekto vykdymo priežiūros ir statybos darbų techninės priežiūros darbus.

Įgyvendinant projektą numatoma įrengti apsauginę, gaisro aptikimo signalizacijas, šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimą, elektrotechninės dalies, vandentiekio ir nuotekų tinklą. Taip pat bus atliekamas pastato konstrukcijų dalies remontas, durų, langų, išorės ir vidaus apdailos įrengimas, bus sutvarkytas sklypas.

Šilalės rajono savivaldybės administracija