Praėjusią savaitę Šilalės miesto seniūnijos darbuotojai išaiškino asmenis, kurie stambias ir kitas atliekas paliko prie buitinių ir atliekų rūšiavimo konteinerių ir kitų neleistinų vietų. Dėl šių atliekų į Šilalės rajono savivaldybę kreipėsi ir miesto gyventojai.

Vienas pažeidėjas įvairius buto baldus paliko šalia konteinerių, esančių Šilalėje, Dariaus ir Girėno g. 29. Šį pažeidėją pavyko nustatyti bendradarbiaujat su gyventojais. Dar vienas asmuo, išsivalęs savo sklypą, su karučiu kone tris valandas atliekas vežė ir išvertė takelyje iš Ateities g. į Vinco Kudirkos g. Pažeidėjas buvo užfiksuotas privačios įmonės vaizdo stebėjimo kameromis, jį pavyko identifikuoti.

Abu asmenys įspėti žodžiu, vienas iš jų baldus į didžiųjų atliekų surinkimo aikštelę išvežė dar tą pačią dieną. Jei kitas asmuo nesutvarkys savo atliekų, jam bus surašytas administracinių nusižengimų protokolas ir skiriama bauda, kuri siekia nuo 20 Eur iki 140 Eur. Pakartotinai padarius tą patį pažeidimą gresia bauda nuo 140 Eur iki 600 Eur.

Dėkojame pilietiškiems asmenims ir įmonei, pasidalinusiems nuotraukomis, vaizdo medžiaga ir padėjusiems operatyviai išaiškinti šiukšlintojus.

Raginame gyventojus būti sąmoningais ir atsakingais, atliekas palikti tik tam skirtose vietose ir primename, jog už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus gresia administracinė atsakomybė.

Informacija, kuri galite rasti didžiųjų ir žaliųjų atliekų aikšteles, adresus ir kontaktus galite rasti paspaudę čia.

Šilalės rajono savivaldybės administracija