Šeštadienį, birželio 10 d., įvyko jau tradicija tapęs „Šilalė Scooter Season Opening“ renginys, organizuotas Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkės Simonos Kanapinskaitės ir iniciatyvinės grupės narių Dominyko Vaičekausko, Evaldo Mikalausko, Timo Vyšniausko, Domo Lankausko, Eimanto Gumuliausko ir Gusto Zarankos. Prie renginio įgyvendinimo aktyviai prisidėjo ir „Apskritasis stalas“ savanoriai su Jaunimo politikos ambasadorėmis Gabija Jakaite, Austėja Paulauskaite bei Viltė Kybartaite.

Dalyviai, suvažiavę ne tik iš Šilalės miesto ir rajono, bet ir svečiai iš Tauragės, Ukmergės, Panevėžio ir Vilniaus renginį pradėjo įspūdinga, iš tolo girdima kolona Šilalės gatvėmis. Sezono atidarymo šventė vėliau tęsta Šilalės sporto ir laisvalaikio centro aikštelėje ir Kovo 11-osios gatvėje, kur dalyviai varžėsi „dragų“, slalomo, lėto važiavimo rungtyse bei garsiausio ir tyliausio motorolerio rinkimuose. Motorolerių šeimininkai turėjo galimybę pademonstruoti savo išpuoselėtus motorolerius  gražiausio motorolerio konkurse. Geriausiai pasirodę dalyviai buvo apdovanoti rėmėjų įsteigtais prizais.

Dėkojame Šilalės rajono Savivaldybei už finansavimą, Šilalės sporto ir laisvalaikio centrui už bendradarbiavimą bei renginio rėmėjams „Eurobiuras“, „Jonvaira“, „Liberty Beach“, „Moto Sprintas“ ir  „Taurų parkas“.

Informacija ir nuotraukos Šilalės rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“