Birželio 14 d. Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi Užimtumo tarnybos (toliau – UŽT) Šilalės skyriaus vadovas Mindaugas Macas ir UŽT Klaipėdos klientų aptarnavimo departamento direktorė Jurgita Petraitienė. Jie Šilalės rajono savivaldybės vadovams: merui Tadui Bartkui, vicemerei Jolantai Skrodenienei, vicemerui Ignui Gužauskiui ir administracijos direktoriui Andriui Jančauskui pristatė Šilalės rajono darbo rinkos situaciją.

Kaip teigė UŽT atstovai, šių metų birželio 1 d. duomenimis, lyginant su šalies vidurkiu, Šilalės nedarbo lygis siekia 6,6 proc. Šis rodiklis geriausias mūsų regione, o Lietuvos mastu esame net 8. Lyginant praėjusių ir šių metų sausio-gegužės mėn. laikotarpius, pernai rajone registruotos 553 laisvos darbo vietos, šiemet kur kas mažiau – 310. Pernai užregistruota 713 darbo neturinčių asmenų, panašus skaičius išlikęs ir šiemet – 702. UŽT atstovai taip pat informavo, jog daugiausiai darbo neturinčių asmenų yra Šilalės miesto (185), Kvėdarnos (146) ir Šilalės kaimiškojoje (105) seniūnijose. Susitikimo metu kalbėta ir apie skelbiamų darbo vietų specifikas. Apie 50 proc. registruotų laisvų darbo vietų skirta kvalifikuotiems darbininkams ir paslaugų sektoriaus darbuotojams. Tiek pat procentų užregistruotų darbo ieškančių asmenų pageidauja nekvalifikuoto darbo.

Siekiant į darbo rinką įtraukti kuo daugiau žmonių, vykdomos tokios aktyvios darbo rinkos politikos priemonės kaip parama mokymuisi, parama judumui, remiamas įdarbinimas ir parama darbo vietoms įsteigti.

Susitikimo metu diskutuota, jog neretai ilgalaikiams bedarbiams trūksta motyvacijos dirbti, kalbėta apie kitas priemones, kuriomis siekiama jiems padėti grįžti į darbo rinką. Apstvarstyta galimybė rudens pradžioje organizuoti susitikimą su seniūnais ir įvairių įmonių, bendrovių darbdaviais, su kuriais būtų aptariamos bendradarbiavimo galimybės, kiti aktualūs klausimai, susiję su darbo rinka.

Šilalės rajono savivaldybės administracija