Birželio 2 d. Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 5b klasės mokiniai, lydimi auklėtojos Eglės Martinkienės ir mokytojos Astos Ciparienės. Mažuosius lankytojus pasitiko Savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė, administracijos direktorius Andrius Jančauskas ir Turto ir socialinės paramos skyriaus vedėja Reimunda Kibelienė.

Mokiniai yra prisijungę prie nacionalinės profesinio veiklinimo iniciatyvos „Šok į tėvų klumpes“. Šios iniciatyvos tikslas yra suteikti 1–12 klasių mokiniams profesinio veiklinimo paslaugas, ugdyti mokinių karjeros kompetencijas, įtraukiant į šį procesą mokinių tėvus (globėjus), supažindinant su artimųjų profesijomis ir fizinėmis darbo vietomis.

Vieno iš mokinių mama dirba administracijoje, todėl ši įstaiga pasirinkta neatsitiktinai. Apsilankymo metu mokiniai plačiau susipažino ne tik su administracijos darbuotojų profesijomis, bet ir su mero darbu, turėjo galimybę išbandyti mero kėdę, pasimatuoti regalijas, atsiliepti į telefoninį skambutį.

Tikimės, jog ši patirtis mokiniams atnešė naujų žinių, įkvėpė naujiems tikslams karjeros srityje, o galbūt ir paskatino apsvarstyti siekti mero posto.

Šilalės rajono savivaldybės administracija