Šilalės rajone prasidėjo ne vieno mūsų kraštą ir Lietuvą garsinančio žmogaus istorija. Tarp tokių žmonių ir grafikė, tapytoja Giedrė Žumbakienė. Šilalėje ji praleido pirmuosius savo ketverius gyvenimo metus, o 1944 m. kartu su tėvais pasitraukė į Vakarus, nuo 1949 m. gyvena Čikagoje. Jos meno kūriniai eksponuoti tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Taip pat išleista ir knyga, kurioje aprašyta ilga jos meno kelionė, pavaizduoti jos darbai.

Birželio 8 d. plačiau apie kraštietę papasakojo į susitikimą su Šilalės rajono savivaldybės vicemere Jolanta Skrodeniene, administracijos direktoriumi Andriumi Jančausku ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rasa Kuzminskaite bei vyriausiąja specialiste Jovita Voveriene atvykęs G. Žumbakienės šeimos draugas Egidijus Knispelis. Jis papasakojo, kad tiek G. Žumbakienės, tiek jos vyro, teisininko Povilo Žumbakio ryšys su Lietuva yra labai stiprus. Kartu su savimi svečias atsivežė ir 27 G. Žumbakienės knygas, kurias paprašė išdalinti rajono bibliotekoms, kad gyventojai galėtų susipažinti su kraštiete G. Žumbakiene ir jos kūryba.

Savivaldybės vadovai pasidžiaugė, jog toks žymus žmogus nepamiršo savo gimtojo krašto ir savo kūryba nori pasidalinti su Šilalės rajono gyventojais. Savo ruožtu jie pažadėjo, jog dės pastangas, kad apie kraštietę sužinotų kuo daugiau gyventojų, bandys prašyti tapytojos, jog jos darbai pasiektų ir Šilalės kraštą. Galbūt ateityje kraštiečiams pavyks pamatyti eksponuojamus Giedrės Žumbakienės meno kūrinius.

Greitai minėtas knygas bus galima pavartyti Šilalės rajono bibliotekose, kitose įstaigose.

Šilalės rajono savivaldybės administracija