Gedulo ir vilties dieną atsinaujinusi tremtinių ir politinių kalinių vardų, pavardžių ir likimų išsaugojimo akcija grįžo jau aštuntąjį kartą. Gyventojai į šį minėjimą birželio 14-ąją rinkosi Šilalės Nepriklausomybės aikštėje, prie Laisvės šauklio. Pilietinė akcija pradėta Visuotine tylos minute.

Visus, kuriuos palietė žiauri tremties istorija, birželio 14-ąją pagerbė ir Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, vicemerė Jolanta Skrodenienė ir vicemeras Ignas Gužauskis. Vadovai, kreipdamiesi į minėjimo dalyvius, sakė, jog Lietuvos gyventojų trėmimai – tamsus mūsų istorijos tarpsnis, palietęs ne vieną šeimą. Gedulo ir vilties dieną prisimename ir pagerbiame tuos, iš kurių buvo atimta tai, kas žmogui brangiausia – laisvė ir Tėvynė. Žodį tarė ir šiuo metu  Šilalėje apsistojusi dėl Rusijos Federacijos vykdomo karo jos valstybėje Ukrainiečių bendruomenės Šilalėje vadovė Zoya Kharaminskaya. Suprasdama mūsų tautiečių skausmą, ji pasidalino ir savo išgyvenimais, dėkojo Lietuvai ir mūsų kraštui už palaikymą bei pagalbą.

Vėliau pradėtas vardų ir likimų skaitymas.

Atminties akciją Šilalės rajone organizavo Šilalės rajono savivaldybė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Šilalės filialas, Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT), Lietuvos Vlado Statkevičiaus muziejus, jaunimo asociacija Šilalėje „Apskritasis stalas“, prisidėjo Lietuvos šaulių sąjungos nariai ir kiti neabejingi šilališkiai. Renginį moderavo Šilalės kultūros centro Atviro jaunimo centro jaunimo darbuotoja Simona Kanapinskaitė.

Šilalės rajono savivaldybės administracija