Birželio 6 d. Šilalės rajono savivaldybės vicemeras Ignas Gužauskis kartu su Investicijų ir statybos skyriaus vedėju Martynu Remeikiu ir statybos inžinieriumi Sauliumi Liatuku vyko apžiūrėti, kaip rajone vykdomi įvairūs projektai ir darbai.

Apžiūra prasidėjo nuo Šilalėje esančios Lakštingalų gatvės, kur jau baigiami kelio asfaltavimo, šaligatvių ir apšvietimo įrengimo darbai. Visus darbus planuojama baigti šių metų liepos mėnesį. Vėliau vykta į Šilalėje įrenginėjamą Orvydų parką. Parką įrenginėjantys darbuotojai vicemerą informavo, jog darbai vyksta pagal numatytą grafiką, šiuo metu baigiami įrengti takai, bus įrengti suoliukai, lauko bibliotekėlė, patogus susisiekimas su Šilalės bendruomenių parku. Šiame objekte darbus taip pat planuojama baigti liepos mėnesį. Šarūnkalnio pramoninėje zonoje, kur jau išasfaltuotos gatvės, įrengti pėsčiųjų takai ir apšvietimas, atliekami baigiamieji tvarkybos darbai, kurie bus užbaigti birželio mėnesį. Lentinės kaime apžiūrėtas statomas 950 kW galios  saulės elektrinių parkas. Šiuo metu įrengti saulės moduliai, pradėta tiesti perdavimo linija iki  srovės transformatoriaus, kurį įrengs AB ESO. Po to planuojami derinimo ir  paleidimo darbai, kurie įprastai trunka keletą mėnesių. Nuvykta ir prie Padievaičio piliakalnio, kur apžiūrėta, kaip sutvarkytas vandalų suniokotas kabantis tiltas per Jūros upę..

Vicemeras taip pat domėjosi, kaip Kvėdarnoje vykdomi grupinių gyvenimo namų, skirtų asmenims su proto ir psichikos negalia, statybos darbai. Planuojama, jog pastato statybos bus baigtos šių metų liepos mėnesį, beliks tik pirkti reikalingus baldus ir įrangą visiškam pastato įveiklinimui. Šias patalpas planuojama pritaikyti socialinių dirbtuvių veikloms ir taip sudaryti sąlygas asmenims su proto ir (ar) psichikos negalia, jų šeimoms (globėjams, rūpintojams) gauti individualias jų poreikius atitinkančias bendruomenines paslaugas.

Dar vienas Kvėdarnos seniūnijoje tvarkomas objektas – Grimzdų kaime esanti K. Jauniaus gatvė. Čia į pabaigą artėja I etapo darbai: išasfaltuota 1300 m ilgio kelio atkarpa, įrengti šaligatviai ir apšvietimas, tvarkomi kelkraščiai ir nuvažiavimai į gyventojų sklypus. Šių metų liepos mėnesį galutinai užbaigus I etapą, bus pradėti 900 m ilgio II etapo darbai, kurių metų bus asfaltuojama K. Jauniaus g. atkarpa iki Kvėdarnos miestelio ribos. II etapo darbus planuojama įvykdyti per 2 metus.

Objektų apžiūra baigta Šilalės sporto ir laisvalaikio centre. Apžiūros metu pasidžiaugta, jog darbai eina į pabaigą: įrengta krepšinio salė, kurioje galės vykti ir tinklinio varžybos, laipiojimo sienelė, treniruoklių salė, persirengimo kambariai. Šiuo metu dar trūksta kai kurių vidaus baldų ir lauko įrangos. Vicemeras pažymėjo, kad statybos darbai praktiškai baigti, todėl savivaldybės administracija galėtų inicijuoti maitinimo paslaugų zonos įveiklinimą. Statybos darbų perdavimo–priėmimo aktą planuojama pasirašyti šių metų liepos mėnesį.

Šilalės rajono savivaldybės administracija