Gegužės 11 d. Šilalėje vyko Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – LAKD) organizuota saugaus eismo akcija „Būk saugus, atsargus ir sveikas“. Akcijos metu įvairias policijos pareigūnų, gaisrininkų, Šilalės visuomenės sveikatos biuro ir LAKD organizuotas veiklas išbandė ne vienas miesto gyventojas. Pabendrauti su akcijos organizatoriais ir dalyviais vyko ir Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus.

Šilalės visuomenės sveikatos biuro specialistės merui ir kitiems akcijos dalyviams papasakojo apie defibriliatoriaus veikimą, priminė ir praktiškai pademonstravo kaip atliekamas širdies masažas ir dirbtinis kvėpavimas, pasakojo, kokių reikiamų priemonių reikia imtis, kad būtų suteikta pirmoji pagalba nukentėjusiems nuo eismo įvykio ar kito nelaimingo atsitikimo. Akcijos renginio vietose veikė LAKD saugos diržų imitavimo demonstravimo ir automobilio apsivertimo įrenginiai, kuriuose dalyviai galėjo išbandyti saugos diržų efektyvumą ir suprasti jų svarbą. Policijos pareigūnai priminė dalyviams saugaus eismo taisykles, leido išbandyti akinius, skirtus alkoholio prevencijai. Ugniagesiai pademonstravo savo įrangą, kuria karpomi automobiliai avarijų metu, pateikė informaciją apie dūmų detektorius.

Šios akcijos tikslas – atkreipti įvairių eismo dalyvių dėmesį į saugaus eismo svarbą, skatinti visus eismo dalyvius keliuose ir gatvėse elgtis atsakingai, dėvėti ryškiaspalves liemenes, naudoti atšvaitus, segėti saugos diržus, būti atidiems ir gerbti vieniems kitus kelyje.

Šilalės rajono savivaldybės administracija