Gegužės 18 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus susitiko su  Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Šilalės 308 pėstininkų kuopos atstovais. Susitikimo metu aptartos šių dienų aktualijos, savanorystės svarba ir kiti aktualūs klausimai.

Siekiant vystyti ir išlaikyti parengtus, perdislokuojamus, nustatytą laiką nustatytoje vietovėje išlaikomus pajėgumus, gebančius savarankiškai, naudojant mažų padalinių taktiką, Lietuvos kariuomenės ar sąjungininkų sudėtyje, užtikrinti nacionalinių poreikių ir Lietuvos tarptautinių įsipareigojimų vykdymą, rinktinė rengia karius savanorius. Meras akcentavo, jog svarbu būti patriotiškais, būti pasiruošusiems įvairiems netikėtumams ir situacijoms bei kviesti gyventojus prisijungti į savanorių ar kariškių gretas.

Susitikimo metu paliesta ir karo Ukrainoje tema, diskutuota apie pilietinio ugdymo svarbą, kariškiai išreiškė poreikį būti įtrauktiems į Šilalės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos sudėtį, aptarti kiti aktualūs klausimai.

Šilalės rajono savivaldybės administracija