Gegužės 16 d. Šilalės rajono savivaldybėje lankėsi ir su savivaldybės meru Tadu Bartkumi susitiko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės apskr. VPK) viršininkas Raimondas Vaitkevičius, jo pavaduotojas Vygandas Mylimas ir Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas Audrius Lukošius. Savivaldos bendradarbiavimas su policija yra svarbus, siekiant spręsti didžiausias problemas, užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms, vykdyti prevencinę veiklą, todėl tokie susitikimai yra ypač reikalingi.

Tauragės apskr. VPK viršininkas R. Vaitkevičius šias pareigas pradėjo eiti gana neseniai, nuo metų pradžios. Prieš tai jis dirbo Klaipėdos policijos komisariate, todėl šio susitikimo metu buvo puiki galimybė susipažinti, išgirsti jo lūkesčius ir pastebėjimus rajono gyventojų saugumo klausimais. Susitikimo metu dalyviai aptarė nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliojančią naują Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje redakciją, remiantis kuria smurto artimoje aplinkoje pavojų keliantis asmuo turi teisę į laikiną apgyvendinimą ir šios teisės įgyvendinimą Šilalės rajone. Taip pat aptarti klausimai dėl elektroninių cigarečių naudojimo problemų Šilalės rajono bendrojo ugdymo įstaigose ir bendrų prevencinių priemonių šiai problemai išspręsti. Aptarti ir svarbiausi klausimai, susiję su kriminogenine būkle rajone, savivaldybės ir policijos bendradarbiavimo gairės, kalbėta apie policijos pareigūnų veiklą fiksuojant viešosios tvarkos pažeidimus, stiprinant kelių eismo saugumą

Susitikimo pabaigoje savivaldybės meras T. Bartkus dėkojo policijos komisariatų vadovams už bendrą darbą siekiant kurti saugią visuomenę ir užtikrinti jos viešąją tvarką.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija