Gegužės 24 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus ir Administracijos direktorius Andrius Jančauskas susitiko su Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Klaipėdos AVMI) viršininku Audriumi Morkūnu ir  Mokestinių prievolių departamento direktore Laimute Mačerniene. Susitikimo metu kalbėta apie tolesnį bendradarbiavimą ir pagalbą vykdant projektus.

Klaipėdos AVMI atstovai pristatė finansinio raštingumo ugdymo projektą, skirtą moksleivių sąmoningumui kelti. Tokios temos jau pristatytos Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijoje ir Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje, pasiūlyta jį pristatyti ir kitose švietimo įstaigose.

Kitas visoje šalyje vykdomas projektas – ilgalaikių bedarbių mažinimas. Siekiant sumažinti ilgalaikių bedarbių, darbo neturinčius gyventojus būtina šviesti, taip pat stebėti, ar nėra ilgalaikių bedarbių, dirbančių nelegaliai ir besinaudojančių valstybės parama. Įgyvendinant šį projektą svarbus Savivaldybės, seniūnijų, VMI, Užimtumo tarnybos, „Sodros“, Darbo inspekcijos bendradarbiavimas, komandinis darbas.

Susitikimo metu taip pat apsvarstyta galimybė VMI veiklą pristatyti Šilalės miesto šventėje, aptartos kitos bendradarbiavimo galimybės.

Šilalės rajono savivaldybės administracija