Atsižvelgdamas į gyventojų poreikius ir prašymus bei augantį siuntų siuntimo bei gavimo poreikį, šių metų gegužės 11 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus raštu kreipėsi į uždarųjų akcinių bendrovių „Ominva“, „Venipak, „DPD“ ir „Itella logistics“ atstovus, prašydamas rasti galimybę įrengti paštomatus didžiosiose rajono seniūnijose.

Vis daugiau rajono gyventojų atranda elektroninės prekybos privalumus, siunčia siuntas svetur išvykusiems artimiesiems, didesnis paštomatų tinklas aktualus ir elektroninių parduotuvių operatoriams. Panaikinus Lietuvos pašto skyrius seniūnijose, gyventojams tenka važiuoti išsiųsti ir gauti siuntas į Šilalės miestą, kas jiems sukelia papildomų nepatogumų. Be to, dėl šios priežasties neretai susiduriama su perpildytų paštomatų problema.

Siekiant išspręsti šias problemas, Šilalės rajono savivaldybės meras paštomatų tinklų atstovų prašo apsvarstyti paštomatų įrengimo galimybės šiose didžiosiose Šilalės rajono seniūnijose: Kaltinėnuose, Kvėdarnoje, Laukuvoje, Pajūryje ir Upynoje.

Šilalės rajono savivaldybės administracija