Nuo gegužės 8 d. iki gegužės 19 d. Lietuvos raudonojo kryžiaus (toliau – LRK) savanorių komanda, minėdama Tarptautinę Raudojo kryžiaus dieną, leidžiasi  į kelionę po Lietuvą. Šios kelionės tikslas – aplankyti visas 60 Lietuvos savivaldybių ir gyvai pabendrauti su miesto gyventojais, savanoriais, bendruomenių ir savivaldybės atstovais. Toks vizitas gegužės 15 d. įvyko ir Šilalėje. LRK savanorius pasitiko Šilalės rajono savivaldybės meras Tadas Bartkus, administracijos direktorius Andrius Jančauskas ir Šilalės miesto seniūnė Eglė Straukienė.

Susitikimo metu LRK komanda pristatė savo veiklas ir informavo, jog jie visuomet pasiruošę padėti kiekvienam į nelaimę patekusiam Lietuvos žmogui. Pagrindinės organizacijos veiklos sritys: vienišų senjorų priežiūra, pagalba neįgaliems žmonėms ir jų šeimoms, mokymas teikti pirmąją pagalbą, humanitarinė pagalba pažeidžiamiausiems žmonėms Lietuvoje, pagalba pabėgėliams, prieglobsčio prašytojams bei migrantams.

Jei ir jūs norite padėti tiems, kam reikalinga pagalba, kviečiame tapti LRK savanoriais. Daugiau informacijos apie savanorystę šioje organizacijoje ir savanorystės formas rasite paspaudę čia.

 

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija