Paskutinę žiemos popietę, vasario 28 d., Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos mokytojai išvyko į Klaipėdą. Šios išvykos tikslas – apsilankyti Laikrodžių muziejuje ir Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje. Būtent tose erdvėse vyko 4-asis projekto „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ įgyvendinimo etapo susitikimas su kuriančia praktike, aktore, mokytoja Evelina Šimelione.

Laikrodžių muziejuje mokytojai išbandė interaktyvią edukaciją „Meno pinklės“, kur, dirbdami grupėse ir atlikdami užduotis, susipažino su įvairių laikotarpių (Renesanso, baroko, klasicizmo, modernizmo, rokoko, eklektikos) stiliais, jiems būdingais puošybos elementais, interjero detalėmis, baldais, ir, žinoma, įvairių įvairiausiais laikrodžiais. Edukacijos metu mokytojai ne tik patobulino savo žinias, bet ir bendravimo, bendradarbiavimo kompetencijas. Aptarimo metu mokytojai pasidalino patirtais įspūdžiais, išgyventomis emocijomis. Edukacijos vadovė labai džiaugėsi mokytojų atvykimu, aktyviu įsitraukimu į veiklas, nes sako, kad mokytojai nėra dažni muziejaus lankytojai. Tai suprantama, nes tam reikia rasti laiko… Po edukacijos mokytojai susipažino su muziejuje nuolat veikiančiomis ekspozicijomis bei šiuo metu vykstančiomis parodomis. Stebint laikrodžio atsiradimo kelią, mokinių pagamintus laikrodžius, mokytojų komandai kilo idėjų, kokį savo sukurtą laikrodį nori turėti gimnazija. Laikrodis – apčiuopiamas projekto veiklų rezultatas. Laikrodis ugdymo procese tarnaus kaip mokymo priemonė įvairių užsiėmimų metu.

Kūrėjos Evelinos dėka mokytojai susipažino su Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešąja biblioteka, jos erdvėmis. Muzikos erdvėje mokytojai, dirbdami komandose, aptarė tolimesnes projekto įgyvendinimo veiklas. Smagią susitikimo refleksiją vedė mokytojos Diana Rupšienė ir Veronika Gudaitė.

Apie tai, ką veikėme, kalbėti lengva. Kiek sunkiau žodžiais nusakyti jausmą, išgyventas emocijas. Tai reikia patirti. Ir jei projekto įgyvendinimo metu galima rasti laiko Sau, Mokytojui, Žmogui, projektas tikrai labai prasmingas. Už šios dienos susitikimus nuoširdžiai dėkojame kūrėjai Evelinai Šimelionei. Laikrodžių muziejaus bei Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos vadovams ir darbuotojams esame dėkingi už puikias edukacijas ir galimybę pabūti jaukiose kūrybinėse ir tobulėjimą skatinančiose erdvėse.

Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys“ drauge su partneriais menininkų grupe „Žuvies akis”. Projektas yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Irena Tverijonienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui