UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras ir UAB „Ecoservice“ kviečia Šilalės rajono bendruomenę pasinaudoti galimybe nemokamai, nekenkiant sau ir aplinkai, atsikratyti didelių gabaritų, buityje susidarančių pavojingų bei elektros ir elektroninės įrangos atliekų. Atliekas nemokamai surinks UAB „Ecoservice“. Pasinaudoti šia paslauga gali tik fiziniai asmenys.

Gyventojai, norintys pasinaudoti nemokamu didžiųjų atliekų išvežimu turi registruotis iš anksto „Ecoservice“ telefonu 8 449 74307. Registracija vykdoma nuo 2023.03.31 – 2023.04.12 (imtinai).

Iš užsiregistravusių gyventojų vėliau paviešintu laiku bus surenkamos šios atliekos:

Didžiosios atliekos – tai seni baldai, čiužiniai, kilimai, langų rėmai, durys, dviračiai, vežimėliai ar kitos buityje susidarančios didelių matmenų atliekos, kurios negali būti metamos į konteinerius ar paliekamos šalia jų. Didžiosioms atliekoms nepriskiriamos statybos ir griovimo atliekos, naudotos padangos.

Buityje susidarančios pavojingosios atliekos – tai baterijos, akumuliatoriai, buitinės chemijos produktų, dažų, lakų, skiediklių atliekos, cheminėmis medžiagomis užteršta pakuotė, tepalų filtrai, panaudoti tepalai ir kitos naftos produktų atliekos, pavojingų medžiagų turinčios elektros ir elektronikos įrangos, dienos šviesos lempos ir kitos atliekos, kuriose yra gyvsidabrio.

Elektros ir elektroninės įrangos atliekos – visi prietaisai, kuriems veikti reikalingas elektros tinklas, baterijos arba elektromagnetiniai laukai.