Vasario 24 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Gedeminas Sungaila susitiko su Lietuvos aviacijos muziejaus direktoriumi Mindaugu Kavaliausku. Susitikimo tikslas bendrai aptarti iškilmingo Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 90-mečio paminėjimą S. Girėno gimtinėje Vytogaloje šią vasarą. Meras A. Meiženis paminėjo, kad Šilalės rajono savivaldybės 2023 m. biudžete yra numatyta 25 tūkst. Eur šalia S. Girėno muziejaus Vytogaloje esančio ūkinio pastato įsigijimui, nugriovimui ir šios vietos panaudojimui muziejaus reikmėms.

Naujo muziejaus pastato vizualizaciją pristatė M. Kavaliauskas, pasiūlęs, kai tik bus skirta pakankama suma šio muziejaus statybai, skelbti tarptautinį konkursą, taip būtų galima padidinti muziejaus žinomumą pasaulyje.

Dar 2007 metais Lietuvos aviacijos muziejus ir Šilalės rajono savivaldybė neribotam laikui sudarė bendradarbiavimo sutartį. Šia sutartimi  įsipareigojama bendrai organizuoti renginius, skirtus Dariaus ir Girėno skrydžio ir kitoms svarbioms datoms paminėti, rengti bendrus projektus ir ieškoti galimybių S. Girėno memorialinės ekspozicijos poskyrio plėtrai bei veiklai.

Darius ir Girėnas savo skrydžiu išgarsino Lietuvą visame pasaulyje ir jais didžiuojasi kiekvienas lietuvis, kokiame pasaulio kampelyje jis bebūtų.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė