Savivaldybės administracijos savanorės Viltė ir Austėja 2023 m. vasario 2 d. atvyko į Savivaldybės tarybos posėdžių salę stebėti Tarybos posėdžio. Joms buvo įdomu, kaip vyksta Tarybos darbas, priimami rajonui svarbūs sprendimai. Po posėdžio savanorės pasidalijo savo įspūdžiais:

„Pirmiausia, dalyvaujant Tarybos posėdyje pamatėme, kad būti Tarybos nariu yra atsakingas ir nelengvas darbas. Tarybos narys privalo turėti tvirtą nuomonę, išdrįsti ją išsakyti ir pagrįsti argumentais. Taip pat, jam privaloma gerai išmanyti ne vieną viešojo gyvenimo sritį, pageidautina, kad jis būtų plačių pažiūrų, skirtų laiko atsakingam pasiruošimui, o posėdžių metu turėtų „nenueiti lengviausiu keliu“ – pratylėti, bet gilintis, užduoti klausimus, išsakyti pasiūlymus. Darbas rajono taryboje reikalauja ne tik turėti savo nuomonę, bet ir išklausyti gyventojus, kuriuos jie atstovauja, taip pat rasti sutarimą su kitais Tarybos nariais.“

Tarybos posėdis savanorių neišgąsdino, o kaip tik paskatino domėtis įvairiais Šilalės rajono klausimais ir kaip jie sprendžiami. Savanorės Tarybos posėdį paliko su teigiamomis emocijomis ir nekantrumu apsilankyti ateinančiame.

Jaunimo reikalų koordinatorė
Vaida Janulevičienė