„Pokalbiai su (ne)jaunimu“ po ilgos pertraukos sugrįžta į Šilalę. Projekto įgyvendinimui finansavimą (4 tūkst. 388 eurus) skyrė Jaunimo reikalų agentūra. „Pokalbiai su (ne)jaunimu“ pagal programą „Europos solidarumo korpusas“ Šilalėje bus vykdomi jau antrą kartą, tačiau šįkart projektą įgyvendina nauja  iniciatyvinė jaunuolių grupė ir jos lyderė – 2022 metų jaunimo apdovanojimų „Auksinis jaunimas’22“ nominantė Gabija Jakaitė. Projektą kuruoja ir prie jo įgyvendinimo prisideda Šilalės rajono savivaldybės kultūros centras.

Šio projekto metu bus kalbama apie tai, kas yra jaunimo nevyriausybinės organizacijos, kokias veiklas jos siūlo ir kaip į jas yra galima įsitraukti, kokios yra jaunimo mobilumo galimybės ir kokią patirtį jos suteikia, kodėl svarbu dalyvauti visuomeninėje veikloje, kokias jauno žmogaus kompetencijas ji padeda ugdyti. Šilalės rajone trūksta informacijos apie jaunimo mobilumo galimybes, jų pasiekiamumą, jaunuoliai mažai diskutuoja jiems svarbiomis ir aktualiomis temomis, o po pandemijos dauguma jaunuolių nežino, kur gali socializuotis bei tinkamai praleisti laisvalaikį. Šio projekto metu bus stengiamasi atsakyti į jaunuoliams rūpimus klausimus. Su jaunimui įdomiais pašnekovais bus diskutuojama apie šiuo metu visoje šalyje ir pasaulyje sutinkamas problemas, tokias kaip: aukštojo mokslo pasiekiamumas, skaitmeninimas, įdarbinimas, ekologija, lygiavertiškumas, savanorystė, jaunimo politika, santykiai su tėvais, draugais ir artimaisiais bei daug kitų temų, kurios daro įtaką jauno žmogaus pasaulėžiūrai.

„Pokalbiai su (ne)jaunimu“ bus filmuojami, kuriama vaizdo medžiaga, reikalinga informacijos sklaidai. Bus kuriamos tinklalaidės, kad jaunimui svarbi informacija būtų pasiekiama įvairiomis platformomis. Paskutinė projekto veikla bus orientuota į kūrybines dirbtuves, kurios įprasmins projekto veiklas ir reprezentuos pagrindinę projekto idėją.

Projekto organizuojamos veiklos prasidės jau kovo mėnesį! Tikimės, jog „Pokalbiai su (ne)jaunimu“ sulauks didelio jaunuolių susidomėjimo.

 

Informacija projekto įgyvendintojos Gabijos Jakaitės.
Nuotrauka jaunimo darbuotojos Simonos Kanapinskaitės.
Projektą remia Jaunimo reikalų agentūra pagal jaunimo solidarumo korpuso programą.