Praėjusių metų pabaigoje Šilalės įmonės, įstaigos, bendruomenės, mokyklos ir gyventojai buvo kviečiame prisijungti prie jau tradicinės kalėdinių eglučių alėjos kūrimo. Akcijos metu papuoštos 32 eglutės.

Visų eglučių nuotraukos buvo skelbtos Šilalės rajono savivaldybės feisbuko paskyroje. Daugiausiai paspaudimų „patinka“ sulaukusią eglutę papuošė  „Vardan Šilalės krašto“ nariai. Šiai eglutei palaikymą išreiškė 361 gyventojas.

Sunki užduotis teko Kalėdinės akcijos „Papuošk savo miestą“ dalyvių dekoruotų eglučių atrankos ir įvertinimo darbo grupei, kuri taip pat turėjo išrinkti jai labiausiai patikusias eglutes. Nors visos eglutės labai gražios ir šventiškos, tačiau didžiausią įspūdį savo išskirtinumu ir įdėtomis pastangomis darbo grupei paliko Šokio teatro baltomis gėlėmis dekoruota eglutė ir Šilalės suaugusiųjų mokyklos nameliais-žibintais papuošta eglutė.

Ne paslaptis, jog šiemet žiema buvo dosni sniego, todėl apsnigus eglutėms, jomis ne visada pavykdavo pasigrožėti. Dėl šios priežasties nuspręsta apdovanoti ir laikraščio „Šilalės artojas“ komandą, kuri nuolat nuo eglutės nupurtydavo sniegą, pakeisdavo šviečiančių girliandų elementus, kad eglutė nuolat neštų šventinį džiaugsmą.

Dėkojame visiems akcijos dalyviams, prisidėjusiems prie iniciatyvos „Papuošk savo miestą“ ir sukūrusiems šventinę nuotaiką ne tik sau, bet ir miesto gyventojams bei svečiams.

 

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija