Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis sausio 18 d. dalyvavo Vilniaus rotušėje vykusioje iškilmingoje ,,Auksinių feniksų“ apdovanojimo ceremonijoje. Aštuntą kartą surengtų prestižinių kultūros apdovanojimų ,,Auksinis feniksas“ metu apdovanotas Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro direktoriaus pavaduotojas, instrumentalistas, ,,Muzikinio teatro“ vadovas-režisierius Antanas Kazlauskas. Jam įteiktas Lietuvos kultūros centro asociacijos pažymėjimas ir ,,Auksinio fenikso“ skulptūra.  ,,Auksinis feniksas“ – svarus įvertinimas ir didelė garbė  Šilalės rajono kultūros darbuotojui. A. Kazlauskas tapo nominacijos ,,Geriausias metų kultūros ir meno kūrėjas“ laureatu.

Kazlauskas nominuotas už aktyvią, reikšmingą, kūrybingą, pažangią kultūrinę veiklą. Jau prieš penkerius metus Šilalės kultūros centre pradėti statyti muzikiniai spektakliai susilaukė didelio žiūrovų dėmesio ir pripažinimo. Per pastaruosius metus pastatyti net trys muzikiniai spektakliai: muzikinė inscenizacija ,,Eliza“ pagal Bernardo Šo ,,Pigmalioną“, muzikiniai spektakliai ,,Čardašo karalienė“ , ,,Intrigų miestas“. Spektakliai keliasdešimt kartų rodyti Šilalės rajono, o taip pat ir Tauragės, Telšių, Plungės rajonų, Panevėžio miesto gyventojams. 2022 m. Vilniaus knygų mugėje „Litexpo“ parodų rūmų Muzikos salėje žiūrovams parodytos visų trijų muzikinių spektaklių ištraukos.

Kazlauskas ,,Auksinio fenikso“ apdovanojimą pelnė ne tik už muzikinių spektaklių pastatymą, bet ir už Šilalės rajono gyventojų įtraukimą į mėgėjų meno kolektyvų veiklą. Šiuo metu jau kuriamas ketvirtas muzikinis spektaklis ,,Šikšnosparnis“ pagal Johano Štrauso operetę.

Su šiuo prestižiniu apdovanojimu A. Kazlauską iškilmingoje ,,Auksinių feniksų“ įteikimo ceremonijoje sveikino meras A. Meiženis, Šilalės rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė, Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus direktorė Soneta Būdvytienė ir daug garbingų svečių.

Džiugu, kad A. Kazlauskas įvertintas tokiu reikšmingų visiems kultūros darbuotojams apdovanojimu, parodančiu, kokie meniški ir profesionalūs kultūros darbuotojai dirba mūsų rajone.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė