Lapkričio 30 d. Šilalės rajono savivaldybėje vyko Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus organizuojamas tarpinstituticinis pasitarimas-diskusija, kurios metu buvo aptariami klausimai dėl vaiko teisių pažeidimo atvejų.

Tauragės apskrities vaiko teisių skyriaus vedėja Birutė Sragauskienė kartu su susitikimo dalyviais aptarė šio skyriaus pagrindines funkcijas, kalbėjo apie tai, kokių veiksmų imamasi gavus pranešimą apie vaiko teisių pažeidimus, pateikė regiono statistinius duomenis apie vaiko paėmimą ar laikinosios priežiūros atvejus, smurto rūšis bei kitus vaiko teisių pažeidimus. Kartu su švietimo įstaigų atstovais diskutuota apie krizių mokykloje atvejus, akcentuota, jog tam, kad mokyklos būtų pasirengusios reaguoti į krizinius įvykius, rekomenduojama iš anksto pasirengti veiksmų planą, žinoti, į kuriuos mokyklos darbuotojus kokiais klausimais kreiptis ištikus įvykiui, taip pat aptarti kiti aktualūs klausimai.

Pasitarime dalyvavo Šilalės r. Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos, Šilalės r. Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos, Šilalės r. Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos, Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos, Šilalės suaugusiųjų mokyklos, Šilalės rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, Šilalės rajono socialinių paslaugų namų, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus atstovai, Šilalės rajono savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija