Gruodžio 13 d. vyko nuotolinis Ekstremalių situacijų komisijos (toliau – ESK) posėdis. Jo metu kalbėta apie pasirengimą šaltajam metų sezonui bei galimų žiemos gamtinių pavojų likvidavimą.

AB „Kelių priežiūra“ Vakarų regiono Šilalės kelių tarnybos atstovas pateikė duomenis apie turimą bendrovės techniką, skirtą keliams valyti, vykdomus darbus. Nors kelių sąlygos rajone išties sudėtingos, bendrovė deda visas pastangas, kad jiems priklausantys keliai būtų valomi kiek įmanoma greičiau. Posėdyje dalyvavęs UAB „Šilalės autobusų parkas“ atstovas nurodė, jog dėl apsnigtų kelių pasiekti tam tikrus objektus kartais tampa ir neįmanoma. Su sunkumais pasiekti vietas pagal iškvietimus ar šalinant nulūžusias šakas susiduria ir ugniagesiai gelbėtojai, kuriems atokesnėse vietovėse kartais tenka ir užklimpti. Policijos atstovai nurodė, kad kol kas su sunkumais nuvykti į iškvietimus nesusiduria, tačiau pažymi, jog šiuo metų laiku ypač padaugėjo eismo įvykių. UAB „Šilalės vandenys“ ir UAB „Šilalės šilumos tinklai“ atstovai nurodė, jog žiemai yra pasiruošę.

Prisijungti į nuotolinį posėdį buvo pakviesta ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstovė Emilija Unė Sakalauskaitė. Ji trumpai pristatė Raudono Kryžiaus veiklą, kalbėjo apie pasirengimo nelaimėms programą, aptarė bendradarbiavimo galimybės ekstremaliųjų situacijų metu.

Posėdyje taip pat dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius, ESK pirmininkas Gedeminas Sungaila, jo pavaduotojas Virginijus Kvederys, ESK komisijos nariai, ESK sekretorius Mindaugas Mikutavičius, Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro grupių vadovai ir rajono seniūnijų seniūnai.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracija