Po dvejų metų pertraukos, praleistos dėl Covid pandemijos, saulėtą  spalio 8 dieną, įvyko XV –asis „Bėgimas aplink Pajūrį 2022“. Kaip visada, bėgimas sulaukė gausaus dalyvių skaičiaus iš visos Lietuvos.

Net 291 dalyvis, užsiregistravęs Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos tinklapyje, įveikė pasirinktą distanciją. Dar keliasdešimt bėgimo dalyvių,  mėgaudamiesi gražiais rudenėjančio Pajūrio vaizdais, bėgo savo malonumui, nesiekdami sportinių rezultatų.

Patys jauniausi, tik pradedantys savo sportinę karjerą, bėgimo dalyviai, įveikė 500 metrų trasą. Tarp 72 dalyvių pirmas vietas užėmė kaltinėniškė Gustė Katauskaitė ir pajūriškis Aidanas Šerpetauskis. 1000 metrų distanciją greičiausiai įveikė Inga Milaševičiūtė ir Rojus Trimirka iš Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos. 3000 metrų nuotolyje, kur taurę įsteigė Pajūrio seniūnijos seniūnė Roma Veščiūnienė, tarp 49 dalyvių savo amžiaus grupėje  greičiausi buvo Vakarė Šiušaitė iš Kaltinėnų, Paulius Pavilonis iš Pajūrio, Aurelija Kisieliūtė iš Kauno ir Antanas Girčys iš Jonavos. Prestižinį 8000 metrų bėgimą, kur taurę įsteigė Seimo narys Jonas Gudauskas,  įveikė patys ištvermingiausi dalyviai: Aurelija Kisieliūtė iš Kauno ir Arūnas Valuckis iš Jurbarko rajono. Savo pasirinktas distancijas drausmingomis rikiuotėmis įveikė 44 jaunieji šauliai ir 26 Brigados Generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai.

Visi bėgimo dalyviai, sėkmingai įveikę pasirinktą trasą, apdovanoti atminimo medaliais.

Pasibaigus bėgimui taip pat buvo apdovanota Irenos ir Nerijaus Laucevičių šeima, propaguojanti sveiką gyvenseną. Jie visi septyni ir įveikė trasą.

Renginio organizatoriai dėkoja visiems padėjusiems, prisidėjusiems ir parėmusiems  XV – ąjį „Bėgimą apie Pajūrį“ ir lauks bėgimo entuziastų 2023 –aisiais metais.

Daugiau varžybų akimirkų galite rasti paspaudę čia. 

 

Varžybų vyr. teisėjas Šilalės r. Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos fizinio ugdymo mokytojas Virginijus Kazlauskis