Spalio 14 d. Šilalėje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo narė, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė ir Seimo narys Jonas Gudauskas. Kartu su Šilalės rajono savivaldybės meru Algirdu Meiženiu, Administracijos direktoriumi Gedeminu Sungaila, jo pavaduotoju Virginijumi Kvederiu, savivaldybės specialistais ir UAB „Šilalės vandenys“ (toliau – Bendrovė) atstovais susitikimo metu kalbėta apie Bendrovės veiklą, planus, aptarti kiti aktualūs klausimai.

Investicijų ir statybos skyriaus vedėjas Martynas Remeikis Seimo nariams pristatė Šilalės nuotekų tvarkymo plėtros perspektyvas. Kaip viena iš problemų išskirta Šilalės valymo įrenginių būklė, jų trūkumai ir įrenginių gerinimo galimybės. Specialistas informavo, jog per 25 metus prie valymo įrenginių prisijungė Šilalės miesto aplinkiniai rajonai, kurių nuotekos patenka į Šilalės valymo įrenginius, didėjanti verslo plėtra taip pat apkrauna minėtą įrangą.

Susitikimo metu kalbėta ir apie elektros energijos kainą, būtinybę savivaldybių įmonėms įsirengti saulės elektrines, kad jos pačios galėtų gaminti elektros energiją savo poreikiams. Bendrovei būtina saulės elektrinės instaliacijos galia – 1,5 mW, tačiau, kad pavyktų ją įsirengti, reikalingas didesnis valstybės finansavimas. Taip pat aptarti aktualūs klausimai dėl šalto vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainų nustatymo metodikos keitimo, geriamojo vandens kokybės gerinimo Šilalės rajone.

Vizitas Šilalėje baigtas Bendrovės valymo įrenginių sistemos apžiūra.

Šilalės rajono savivaldybės administracija