Rugsėjo 3 dieną Rusnės saloje Šilalės rajono savivaldybės komanda dalyvavo Tarptautiniame žuvienės virimo čempionate. Šilalės rajono savivaldybės merui Algirdui Meiženiui, „Šilalės gaspadorių“ komandos vadovei, mero pavaduotojai Linetai Dargienei, Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktoriui Gedeminui Sungailai buvo užrištos prijuostės su išskirtine Žuvienės virimo čempionato 2022 m. simbolika. Nepakartojamo skonio žuvienę virė Raimundas Petrauskas su žmona Natalija, kuri  visus vaišino ir savo pagaminta namine gira. Virėjai taip pat buvo apdovanoti išskirtinėmis čempionato prijuostėmis.

Komanda, atvykusi į unikalią  Rusnės salos vietą šalia Nemuno, suskubo įsirengti  kiemelį. Jis buvo papuoštas ne tik nendrėmis, žuvimis, gėlėmis, bet  ir šeimininkės figūra, šalia kurios fotografavosi visi norintieji.  Šilalės rajono savivaldybės komandos kiemelį aplankė daug svečių, jie buvo pavaišinti karšta, gardžia žuviene ir gira. Dideliame katile mūsų  komandos virėjo R. Petrausko  išvirta žuvienė akimirksniu buvo išdalinta šventės žiūrovams.

Žuvienės čempionato dalyvius ir žiūrovus trankia muzika linksmino Šilalės kultūros centro liaudiškos muzikos kapela ,,Tekinis” (vadovas Alvydas Juodviršis). Ne vienas šventės svečias eidamas pro šalį prisijungė prie smagiai šokančių ir besilinksminančių šventės dalyvių. Čempionato pabaigoje visi žuvienę virę virėjai bei šventės dalyviai šoko tradicinį virėjų šokį.

Nepriekaištingai suorganizuota  šventė su charizmatišku  šio renginio vedėju, sumanytoju ir organizatoriumi Marijumi Budraičiu,  paliko neišdildomus įspūdžius.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė