Spalio 4 dieną Šilutėje startuoja naujiena – Gidų kursai, į kuriuos kviečiami visi, norintys praplėsti savo profesinį lauką ir tapti gidais. Gidų kursus organizuoja ir į juos kviečia Šilutės turizmo informacijos centras.

Gidų kursai prasidės 2022 m. spalio 4 dieną ir tęsis iki 2023 m. pavasario. Kursai bus organizuojami mišriu būdu – teorinės paskaitos vyks darbo dienų vakarais du kartus per savaitę, praktiniai užsiėmimai bus išdėlioti kelių savaičių bėgyje, šeštadieniais. Todėl šie Šilutės turizmo informacijos centro rengiami kursai bus patogūs ne tik gyvenantiems Šilutės krašte, bet ir asmenims iš kitų vietovių.

Visi kursų dalyviai, jų pabaigoje pravedę savo pačių sukurtą autorinę ekskursiją, turės teisę gauti gido pažymėjimą, su kuriuo galės vesti ekskursijas tiek visoje Lietuvoje, tiek visoje Europos sąjungoje. Asmuo, norintis įgyti gido kvalifikaciją turi turėti aukštąjį išsilavinimą.

Gidų kursai apims ekskursijų rengimo ir vedimo metodikos, retorikos, profesinės etikos, bendravimo, psichologijos, Lietuvos kultūros, istorijos ir geografijos dalykus, gidų veiklos teisinį reguliavimą.

Gidų kursuose dėstys patyrę savo sričių profesionalai, bei praktinę patirtį sukaupę gidai – Klaipėdos valstybinės kolegijos lektorė, gidė Laurencija Budrytė-Ausiejienė, Klaipėdos universiteto lektorė Erika Čepienė, Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktorės pavaduotoja Lina Dikšaitė, Šilutės turizmo informacijos centro direktorė, gidė Agnė Abramovičienė ir kiti.

Kursų kaina – 350 eurų. Kursų dalyviams už juos susimokėti bus galima dalimis.

Norintys dalyvauti Gidų kursuose, kviečiami registruotis el. paštu info@siluteinfo.lt. Tel. nr. pasiteiravimui: +370 659 60463.

 

 

 

Daugiau informacijos:

+370 659 60463

info@siluteinfo.lt