Lietuvos energetikos agentūra paskelbė kvietimus fiziniams asmenims teikti paraiškas kompensuoti dalį jų įsirengiamų privačių elektromobilių įkrovimo prieigų išlaidų. Finansavimas skiriamas pagal Energetikos ministerijos finansuojamą jungtinį projektą „Privačių elektromobilių įkrovimo prieigų įrengimas“.

Gyventojai, norintys įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigas individualiuose namuose/soduose, gali gauti 479,20 eurų už kiekvieną įsirengtą prieigą ant sienos ir 683,06 eurų už įsirengtą prieigą ant žemės. Tam planuojama paskirstyti 3,715 mln. eurų.

Gyventojai, norintys įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigas privačiose automobilių stovėjimo vietose (parkinguose), daugiabučių namų kiemuose ir garažuose, gali gauti 718,79 eurų už kiekvieną įsirengtą prieigą ant sienos ir 1024,59 eurų už prieigą ant žemės. Tam planuojama paskirstyti 2,493 mln. eurų.

Paraiškos bus priimamos, kol pakaks skirtų lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2023 m. vasario 28 d.

Visa kvietimų teikti paraiškas informacija paskelbta www.esinvesticijos.lt ir www.ena.lt.

Pasiteirauti apie lėšų skyrimo sąlygas ir paraiškų teikimą galima el. paštu ikrovimo.stoteles@ena.lt.

Dėl detalesnės informacijos taip pat galite kreiptis į Šilalės rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir statybos skyriaus vyr. specialistą Justą Stankevičių tel. (8 449) 76123, mob. 8 678 38551 arba el. paštu justas.stankevicius@silale.lt

 

 

Parengta pagal Lietuvos energetikos agentūros informaciją