Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis rugsėjo 20 d. popietę Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejuje pasveikino mūsų kraštietę Ievą Vitartaitę asmeninės gamtinio dekoro floristinės parodos ,,Samanų paveikslai“ pristatymo proga ir įteikė padėką bei simbolinę gėlių puokštę, kurią menininkė žadėjo tikrai panaudoti savo kūryboje.

Vitartaitę taip pat sveikino Bijotų seniūnijos seniūnas Ignas Gužauskis, nes Ieva kilusi iš šios seniūnijos Mankiškės kaimo. Pasveikino menininkę Savivaldybės tarybos narė Rima Norvilienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Jovita Voverienė, Vlado Statkevičiaus muziejaus direktorė Soneta Būdvytienė, Šilalės kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė, I. Vitartaitės pradinių klasių mokytoja Reda Daunorienė (Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazija). Taip pat menininkę parodos pristatymo proga sveikino ir jos artimieji.

Renginį vedė muziejininkė Edita Merkelienė. Ji trumpai pristatė menininkę ir jos kūrybą: ,,Dar mokydamasi mokykloje buvo aktyvi dailės bei technologijų konkursų dalyvė. Baigė Meno mokyklą. Prieš dvejus metus mokėsi floristikos meno pas Inesą Barkovską. Šią parodą sudaro trisdešimt aštuoni sukurti darbai: puokštės iš džiovintų gėlių, paveikslai iš stabilizuotų samanų, kompozicijos iš natūralių akcentų. Šiuo metu menininkės kūrybos amplitudė labai plati – nuo kalėdinių vainikų kūrimo iki vitrinų puošybos. Be amatinio darbo Ieva užsiima ir kūrybinių dirbtuvių organizavimu bei edukacine veikla, kurių tikslas įlieti tvarumą į kūrybą ir to mokyti jaunąją kartą“.

Menininkė padėkojo visiems susirinkusiems į jos parodos atidarymą. Trumpai papasakojo apie savo kūrybos procesą. Akcentavo, kad samanas perka jau paruoštas iš tarptautinės kompanijos, nenorėdama žaloti miško paklotės, nes ne visur galima samanas rinkti iš miško, o kai kur netgi griežtai draudžiama. Kiekvienam atėjusiam kaip padėkos ir dėmesio ženklą įteikė po savos kūrybos puokštelę iš džiovintų natūralių augalų.

Parodos atidarymą pagyvino Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos mokinys Tautvydas Jonaitis,  gitara atlikęs tris dainas, kurių viena jo paties kūrybos.

Paroda veiks iki spalio 31 d., kiekvienam verta čia apsilankyti ir pamatyti, kokių stebuklų galima sukurti iš gamtos mums duotų natūralių medžiagų.

 

 

Mero patarėja Asta Gestautienė