Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis rugpjūčio 23 d. vakarą dalyvavo Europos dienos stalinizmo ir nacizmo aukoms atminti ir Baltijos kelio dienos minėjime Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Meras A. Meiženis pabrėžė, kad praėjus trisdešimt trims metams kai Baltijos kelyje susikibo rankomis trys dėl laisvės kovojančios Baltijos valstybės, o šiandien mes turime ketvirtą prie mūsų prisijungusią – Ukrainą kuri kovoja dėl savo laisvės, todėl palaikykime ją.

Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebonas Saulius Katkus prieš mišias pasakė jautrią ir prasmingą kalbą. Pastebėdamas, kad šiandien mūsų laisvės simbolis vėliava su juodu kaspinu, kuris primena dviejų dominuojančių jėgų pasirašytą gėdingą susitarimą. Antra minėtina data – Baltijos kelio diena suvienijusi tris Baltijos valstybes, o dabar ir ketvirta Ukrainos vėliava šalia, šalies kuri kovoja už savo laisvę. Kad nebūtų karo Ukrainoje ir ji būtų laisva jau pusmetis kasdien meldžiamasi bažnyčioje.

Kauno valstybinio muzikinio teatro solistai – Andrius Apšega ir Ingrida Kažemėkaitė ,,užliejo” bažnyčios skliautus nepaprasto grožio dainomis apie Lietuvą, laisvę, meilę… Jiems akompanavo pianistė Beata Vingraitė.

Renginį vedė Šilalės kultūros centro socialinio darbo organizatorė Simona Kanapinskaitė, kuri priminė, kad ,,2009 metais UNESCO įtraukė Baltijos kelią į Pasaulio atminties sąrašą. Baltijos kelias įkvėpė katalonus panašiai akcijai 2013 metais rugsėjį. Katalonijos regiono Ispanijos gyventojai susikibo rankomis ir sudarė 400 kilometrų ilgio žmonių grandinę. Taip jie deklaravo nepriklausomybės siekį“.

Smagu buvo bažnyčioje matyti jaunus žmones, jiems tokie renginiai tarsi istorijos pamoka.

 

Mero patarėja Asta Gestautienė