Rugpjūčio 5 d. į Šilalę atvyko Ukrainos Respublikos Ternopolio apskrities Borščivo miesto teritorinės bendruomenės delegacija. Vizito tikslas – pasirašyti atnaujintą Šilalės ir Borščivo bendradarbiavimo sutartį ir Šilalės miesto gimtadienio proga mūsų kraštui padovanoti ukrainietiškus pasirodymus, padėkoti gyventojams už pagalbą šiuo sunkiu Ukrainai metu.

Vizitas Šilalėje prasidėjo nuo susitikimo Šilalės rajono savivaldybėje, kur aptarta atnaujintos sutarties pasirašymo procedūra, miesto šventės programa. Borščivo miesto teritorinės bendruomenės meras Igoris Čopikas parašė savo palinkėjimą ir padėką į Savivaldybės garbės knygą.

Po pasitarimo delegacijai aprodyta Šilalės rajono ligoninė, papasakota, kokios gydymo paslaugos čia teikiamos, vykta apžiūrėti Šilalės sporto ir laisvalaikio centrą bei Šilalės lopšelį darželį „Žiogelis“.

Pagrindinę Šilalės miesto gimtadienio šventės dieną, oficialaus priėmimo metu, iškilmingai pasirašyta atnaujinta bendradarbiavimo sutartis. Vėliau miesto partneriai šilališkiams padovanojo nuostabius ir jautrius muzikinius kūrinius, vieną  jų, mums puikiai žinomą dainą „Baltas paukštis“, jie atliko lietuvių kalba.

Nuoširdžiai dėkojame delegacijai iš Ukrainos už rastą laiką šiuo įtemptu jų šalyje metu, padovanotas muzikines akimirkas ir gražius žodžius mūsų kraštui ir jo gyventojams.

 

Šilalės rajono savivaldybės administracijos
Veiklos administravimo skyrius