„Sugebėjimo mylėti automatiškai neišsiugdysi. Mylėti mes išmokstame matydami gerus pavyzdžius savo aplinkoje – ypač stebėdami, kaip savo meilę vienas kitam išreiškia mūsų tėvai“, teigė Joshas McDowellas.

Taip norėtųsi visiems, kurie ateina čia, duoti laimės piliulę, kad tik kuo greičiau pajustų gyvenimo pilnatvę. Bet pati, konsultuodama jau trylika metų šeimas, puikiai suprantu ( manau, kaip ir Jūs), kad tai, jog pasiektum tą vidinę ramybę turi nuolat dirbti. Mano nuomone, daugelis žmonių „keliauja“ ieškodami, kažko kažkur, kas greitai „užaugintų“ juos, bet galiausiai grįžta namo – tam, kad tai, ko ieškojo, rastų ten – ryte kepamų blynų kvape, sutvarkytoje rūbų spintoje, skalbimo mašinos duzgesy,  palaistytoje gėlėje ir svarbiausia tame laike, kurį praleidi su partneriu, vaiku, savimi pačiu… Atrodo tai taip paprasta, bet tuo pačiu ir taip sudėtinga. Konsultuodama klientus dažnai pagalvoju, kad tokias savybes kaip gebėjimą ilsėtis, laiką be telefono, buvimą dviese su partneriu, namų prisijaukinimą reikėtų įrašyti į „Raudonąją knygą“. Gal pašėlusiame bėgime visa tai išbarstėme?.. Juk tuose kasdieniniuose dalykuose ir galime mokytis mylėti, būti pavyzdžiu savo aplinkiniams.

 „Nežinoti – nebaisu, baisu – nenorėti žinoti“, – byloja Kinų patarlė.

Kviečiame visus ateiti pas mus, kur galėsim kartu pažiūrėti, kas ten išbarstyta, ko reikėtų, jog Jūsų gyvenimo krepšelis Jus darytų kuo laimingesnius.

Psichologė Jurgita Gedeikienė

Nemokamą psichologinę pagalbą Šilalėje teikia Koordinacinis centras „Gilė“, registracija tel. +370 648 36959.

Paslaugos teikiamos įgyvendinant Šilalės rajono savivaldybės administracijos įgyvendinamą projektą „Kompleksinių paslaugų šeimai teikimas Šilalės rajono savivaldybėje” Nr. 08.4.1-ESFA-V-416-07-0001. Projektas finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis.