Liepa – gausi ministerijų atstovų vizitais Šilalės rajone. Visai neseniai čia lankėsi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Kultūros ministerijos atstovai, o liepos 22 d. į mūsų kraštą atvyko susisiekimo ministras Marius Skuodis ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovai, lydimi Seimo nario Jono Gudausko.

Svečių vizitas Šilalės rajone prasidėjo nuo susitikimo Šilalės rajono savivaldybėje su savivaldybės vadovais, tarybos nariais, Investicijų ir statybos skyriaus specialistais ir seniūnijų seniūnais. Susitikimo metu ministras aptarė šalies kelių būklę ir kelių finansavimo sistemą, aptarta ir Šilalės rajono kelių būklė bei problematika. Kadangi Lietuvos paštas tiesiogiai pavaldus Susisiekimo ministerijai, domėtasi, ar  uždarius pašto skyrius kai kuriose rajono seniūnijose neatsirastų galimybės jose pastatyti paštomatus. Taip pat aptarti klausimai dėl dviračių ir takų įrengimo, dar šiais metais planuojamų žvyrkelių sutvirtinimo darbų Šilalės rajone.

Po aktualių klausimų aptarimo, vykta apžiūrėti rajono atnaujinamus kelių ruožus. Pirmiausia apžiūrėta, kaip vykdomi Šilalė–Didkiemis kelio remonto darbai, išklausyti seniūnijos gyventojų nusiskundimai ir lūkesčiai. Remonto darbai čia turėtų būti baigti šių metų rugsėjo mėnesį.

Ministro vizitas Šilalės krašte baigtas valstybinės reikšmės kelio Nr. 165 Šilalė–Šilutė tilto per Jūrą rekonstravimo darbų apžiūra ir darbų aptarimu su rangovais ir Pajūrio seniūnijos bei bendruomenės atstovais. Čia taip pat išklausytos gyventojų problemos, aptarta situacija dėl aplinkkelio būklės. Apžiūros metu rangovas informavo, jog tilto statybos darbai turėtų būti baigti šių metų lapkričio mėnesį.

Šilalės rajono savivaldybės administracijos
Veiklos administravimo skyrius